Echipa TEN - Cluj

1

Sunt Cristina Constantinescu sun coordonatorul centrului TEN - Cluj , absolventă a facultăților de pedagogie și psihologie, cu 20 de ani de experiență în lucrul cu copii și adolescenți din medii diverse, pot spune că am văzut totul: de la crizele de identitate până la obsesia pentru selfie-uri perfecte.

Dar hai să vă spun și despre pasiunile mele, care mă ajută să-mi păstrez echilibrul în această lume haotică. În primul rând, iubesc să urc pe munte! Sunt o împătimită a escaladei și de drumețiile în natură. Îmi place senzația de libertate și mândria pe care o simt când ajung în vârf.

Dar adevărata mea pasiune vine din a mă implica în activități care să ajute și să inspire oamenii din jurul meu. Fie că e vorba de organizarea unui atelier despre dezvoltarea personală sau de inițierea unui proiect de voluntariat, mă dedic cu entuziasm și cu zâmbetul pe buze. Cred cu tărie că umorul și bucuria sunt instrumente puternice pentru a face față provocărilor vieții și pentru a construi relații autentice și valoroase.

2

Sunt Andrei Mureșan sunt instructor de prim-ajutor acreditat de Consiliul European de Resuscitare și American Heart Association. Prin cunoștințele mele în domeniul primului ajutor, pot oferi sprijin și asistență în situații critice, iar acest lucru mă bucură și mă motivează să continui să ajut. Hai să fim sinceri, abilitatea mea de a ajuta oamenii în situații critice mă face să mă simt ca un „supererou al primului ajutor”. Nu port o mantie și nici nu zbor prin oraș, dar pot să-ți ofer instruirea și îndrumarea de care ai nevoie în momentele dificile.

În timpul meu liber, mă regăsesc adesea pe malul unui râu sau în mijlocul unei ape liniștite, deoarece iubesc pescuitul. Este o activitate care mă relaxează și mă conectează cu natura. Poate părea surprinzător, dar în timp ce sunt acolo, îmi place să încurajez și peștii să-și aplice propriile manevre de resuscitare sau să aplice un mic „bandaj” pe ei înșiși!

Deci, când mă întâlnești vei avea parte de o experiență unică. Vei învăța despre prim-ajutor de la un instructor acreditat, vei descoperi aventurile mele de pescuit și te vei distra copios. Așadar, hai să petrecem timp împreună și să învățăm, să râdem și sărbătorim viața într-un mod unic și plin de umor!

3

Salut, sunt Alexandru Cobzaș și, prin formare, sunt matematician, adică profesor de matematică.  Dar asta nu înseamnă că putem vorbi numai despre matematică – pe care, bineînțeles că o consider deosebit de frumoasă, interesantă și chiar distractivă –, ci și despre multe alte subiecte. Subiecte precum zoologia (în special artropodele și cefalopodele), astronomia (nu astrologia), arta și tehnica fotografiei, desenele animate (din păcate desenele animate clasice nu au proeminența necesară în cultura contemporană). Sunt o enciclopedie ambulantă a istoriei software și hardware. Jocuri pe calculator, arcade sau consolă, pinball, filme horror, documentare, literatură clasică, bancuri. Cred că pasiunile multiple pot coexista și se pot completa reciproc, dând naștere unei viziuni complexe asupra lumii și deschizând uși către noi oportunități de cunoaștere, descoperire și, de ce nu, distracție! 🙂

1

Ma numesc Ioana Crupenschi și sunt profesor de limba și literatura română. Sunt absolventa Facultății de Litere, dubla specializare română-engleză și a programului de masterat Limba română în context romanic, iar activitățile mele didactice gravitează în jurul creativității. Consider că predarea oricărei materii poate fi fluidizată cu ajutorul învățării prin asociere, astfel elevul plasează informația în ciclul propriului său Univers. Îmi place să îmi petrec timpul în natură, să descopăr frumusețile culturii noastre populare, iar citatul meu preferat aparține lui Brian Wilson Aldiss: „Indiferent ce este creativitatea, este, în parte, soluția unei probleme”. Astfel, dacă elevul întâmpină dificultăți fie personale, fie la materia pe care o predau, o gândire creativă e primul pas către rezolvare. 

2

Salut, sunt Bettina și sunt voluntar în cadrul asociației. Sunt artistă și studentă la Facultatea de Psihologie. Cred că această lume este pe punctul de a face saltul la un nivel superior de conștiință în care știința, spiritualitatea, erotismul și artele își vor găsi drumul comun. Și... cred că responsabilitatea este a noastră. Responsabilitatea de a îndrăzni, de a merge dincolo de tabuurile și prejudecățile existente și de a regăsi adevărurile străvechi. Responsabilitatea de a ne găsi vocea proprie și de a ne implica din tot sufletul în viața comunitară, apropiindu-ne astfel de un viitor în care abnegația nu este considerată doar un mit.

 

Cristina coordonator activități (1)

Echipa de super-voluntari de la asociația TEN - Cluj sunt niște tineri absolut geniali care au dovedit că sunt mai maturi decât toți adulții din jurul lor. De la a dona sânge, până la a-i ajuta pe cei nevoiași sau a se distra cu copiii, nimic nu le stă în cale. În plus, au o mulțime de pasiuni: muzică, desen, teatru și sport. Crede-mă, ar trebui să ai o Rebe, o Naty, o Georgi sau un Alec, un Darius sau un Sebi alături de tine! Vei descoperi că viața devine mai bună și mai plină de bucurie în prezența lor! Dacă nu v-am lămurit încă să știți că fetele din grupul nostru sunt adevărate eroine, dacă nu mă credeți puteți citi aici: 

citește mai departe